Fysiotherapie

We lopen, staan, sporten en werken, kortom een groot deel van de dag zijn we in beweging. Spieren, botten en gewrichten zijn zo nauwkeurig op elkaar afgestemd, dat we bewegen zonder erbij na te denken. Dat wordt anders als u klachten krijgt. Als u bijvoorbeeld pijn krijgt in uw rug, schouder of knie, kunnen sommige bewegingen niet meer zo soepel gaan als u gewend bent. In zulke gevallen biedt fysiotherapie vaak een uitkomst.

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen zoals tape. Je kunt bij de fysiotherapeut terecht komen doordat u een doorverwijzing heeft gekregen van uw dokter, maar u kunt ook zelf direct naar de fysiotherapeut toe stappen.

Tijdens je eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door je eerst te onderzoeken en vragen aan je te stellen. Vervolgens stelt onze fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op. Dit behandelplan wordt voor jou persoonlijk samengesteld en is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten. Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga je samen aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doe je oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid.

In het Gezonde Huis kunt u terecht voor fysiotherapie voor alle klachten aan het bewegingsapparaat, waaronder:

  • Gewrichtsklachten
    (o.a. enkel, knie, elleboog, pols, schouder)
  • Hoofdpijn, nek- en schouderklachten
  • Houdingsafwijkingen
  • Klachten van orthopedische aard
    (o.a. kyphose, scoliose, lordose, osteoporose, Scheuermann)
  • Klachten van neurologische aard
    (o.a. RSI, ischias, MS,Parkinson, polio, spina bifida, CVA)
  • Lage rugklachten, zowel chronische als acute
    (o.a. hernia, spondylose, spit, lumbago)
  • Na traumata en operaties
    (o.a. whiplash, dystrofie, hartaandoeningen)
  • Reumatische klachten
    (o.a. arthrose, fibromyalgie, Bechterew)
  • Sportblessures
  • Tijdens of na de zwangerschap
    (o.a. bekkeninstabiliteit, urine-incontinentie)

Bekijk het filmpje van ons 20 jarig lustrum!