Hanneke Logtens-Bak

Email: hbak@hetgezondehuis.nl 

In 1997 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Daarna ben ik samen met Eric Logtens Maatschap Oefentherapie Cesar gestart.

Houding,- en bewegingstherapie ben ik gaan studeren omdat ik èn zelf graag beweeg, èn mensen graag in beweging breng.

Waarom beweegt iedereen anders en wat is de meest optimale manier van beweging? Waardoor krijgt de een van het volhouden van een houding of beweging klachten en een ander niet.

Hoe kun je mensen motiveren om anders te bewegen: gedragsverandering!

Wat is hiervoor nodig:

In de praktijk kwam ik erachter dat heel vaak mensen lichamelijke klachten hebben met een psychische oorzaak: bv Stress, angst, rouwverwerking. Dan ga je naast de lichamelijke klacht ook de Psychische oorzaak behandelen.

Daarom ben ik me verder gaan specialiseren als Psychosomatisch Oefentherapeut. Dit was een post- HBO opleiding op de Hogeschool Utrecht.

Ik heb me ook verder verdiept in Somatisch Onverklaarbare Klachten en ben lid van SOLKNET.

Daarna ben ik om de cirkel voor mij rond te maken verder gaan specialiseren in Slaap want ik merkte bij patienten met o.a. Stress gerelateerde klachten dat slaaptekort een instandhoudende factor van klachten was.

Ik heb de cursus Slaapoefentherapie voor ouderen en kinderen voltooid. Verder heb ik een training Cognitieve GedragsTherapie voor Slaapproblemen op Kempenhaeghe , bij het grootste slaapcentrum van Nederland, afgerond.

Verder blijf ik de afwisseling van mensen van alle leeftijden met diverse klachten heel leuk en uitdagend vinden om te behandelen. Speciale affectie heb ik met COPD, Astma en Hyperventilatie, waar ik al 10 jaar groepslessen en behandelingen in geef, om de conditie en spierkracht en ademhaling zo goed mogelijk te behouden en te zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig alles wat ze willen in het dagelijks leven kunnen blijven doen.

Hanneke Logtens-Bak

Oefentherapeute Cesar, Psychosomatisch oefentherapeute, COPD en ASTMA specialist en Slaapoefentherapeute

Contact informatie HGH

Adres: Roermondsestraat 86
Tel: 077 352 13 29
What’s App: +31 6 25 48 64 47
Email: info@hetgezondehuis.nl

Openingstijden: 
Maandag: 8:30 – 17:30 uur
Dinsdag: 8:30 – 20:00 uur
Woensdag: 8:30 – 17:30 uur
Donderdag: 8:30 – 17:30 uur
Vrijdag: 8:30 – 17:30 uur
Zaterdag: 8:30 – 12:30 uur
Zondag: gesloten