Hans Jacobs

Psycholoog

Mijn specialiteit: mensen in hun kracht zetten en zorgen dat het denken, voelen, willen en doen weer in balans komen.

Als ik op mijn eigen leven terugblik, dan zie ik een zoektocht. Een weg terug naar mezelf, waarin ik de patronen die ik als kind aanleerde weer af moest leren. Dat proces heeft me gevormd. Ik verdiepte me in de psychologie van de mens, werd er door gegrepen en maakte er mijn beroep van. Ik ben er van overtuigd dat ik door die levenservaring en het feit dat ik niet altijd psycholoog was mijn cliënten beter begrijp en ze ook beter kan begeleiden.

Zo denk ik er over: bij de meeste jonge kinderen zijn denken, voelen, willen en doen volkomen in balans. Ze leven in het hier en nu. Gaandeweg begint het leven sporen na te laten. Je ontwikkelt strategieën om zo succesvol mogelijk de wereld aan te kunnen. Je doet positieve, maar ook negatieve levenservaringen op en er ontstaan lichamelijke en psychische blokkades. Het denken, voelen, willen en doen zijn dan niet meer in balans. Gevolg is dat je iets mist in je leven en een leeg gevoel ervaart. Je bent jezelf verloren.

Veel mensen zullen het herkennen: je stelt torenhoge eisen aan jezelf en je omgeving. En in de drukte die dat met zich meebrengt heb je jezelf uit het oog verloren. Het gaat geleidelijk. Je hebt het niet eens door. Tot het te laat is. En dan zit je vast, soms heel letterlijk. De oorspronkelijke bronnen van energie en balans zijn opgedroogd.

Een van de belangrijkste onderwerpen in mijn werk is het hervinden van de balans. Veel psychische klachten zoals depressie, angsten, burn-out en identiteitsproblematiek zijn vaak symptomen van de ontstane disbalans en niet de oorzaak. Ik richt mij met name op het herstellen van de balans; dit doe ik op een praktische ervaringsgerichte werkwijze.

Hans’ website: http://psycholooghansjacobs.nl/

Psycholoog

Contact informatie HGH

Adres: Roermondsestraat 86
Tel: 077 352 13 29
What’s App: +31 6 25 48 64 47
Email: info@hetgezondehuis.nl

Openingstijden: 
Maandag: 8:30 – 17:30 uur
Dinsdag: 8:30 – 20:00 uur
Woensdag: 8:30 – 17:30 uur
Donderdag: 8:30 – 17:30 uur
Vrijdag: 8:30 – 17:30 uur
Zaterdag: 8:30 – 12:30 uur
Zondag: gesloten