Lisan Arts

Oefentherapeute
Medical taping
Cupping
Artrose

Tijdens mijn opleiding heb ik bij het Gezonde Huis stage gelopen. Dat is mij zo goed bevallen dat ik weer terug ben! Bewust bezig zijn met mijn lichaam en doelen stellen vind ik leuk. Mij fit en vitaal voelen vind ik erg belangrijk. Dit vind ik ook belangrijk voor mijn clienten. Samen doelen stellen en een plan maken om deze doelen te realiseren. Bewustwording van het eigen houdings- en bewegingspatroon om zowel nu als in de toekomst goed te kunnen functioneren.

Lisan heeft deze maand haar certificaat gehaald voor de basis cursus Artrose Netwerk. Het artrose netwerk is een samenwerkingsverband van oefentherapeuten, die zich hebben verplicht om artrose op een speciale manier te behandelen. Voor elk individu zal er een afgestemd oefenprogramma worden gemaakt (voorlichting, spierversterkende- conditie verbeterende en beweeglijkheid bevorderende oefeningen).

Wat is artrose nu eigenlijk precies?

Artrose is géén verouderingsproces. Artrose is  een reumatische ziekte die op zichzelf voorkomt, maar ook kan ontstaan na een gewrichtsontsteking of bij zwakke gewrichtsbanden. Er een interactie tussen overbelasting (mechanisch) en ontstekingsfactoren (reumatisch).Artrose is dus niet alleen een aandoening aan het kraakbeen maar van het hele gewricht inclusief spieren en gewrichtsbanden. Oefentherapie is daarom een hele belangrijke interventie.

Goed nieuws!! Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen vergoed, vanuit de basisverzekering.

Oefentherapeut Cesar, Medical taping, Cupping, Artrose

Bekijk het filmpje van ons 20 jarig lustrum!