Medische Fitness

Medische Fitness is trainen onder professionele, medische, begeleiding in een fitness ruimte. Medisch Fitness is bedoeld voor mensen met klachten die verband hebben met het houding- en bewegingsapparaat en richt zich op het verhelpen van specifieke klachten of het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening.

Voor wie?

Hou je van fitness, maar heb je vanwege klachten aan je lichaam (rug, nek, knie, enz) vragen over wat je wel en niet kan doen? Of heb je klachten en wil je zelf ook iets meer aan sport doen, maar heb je geen idee wat je wel en niet kan doen? Dan is waarschijnlijk Medisch Fitness iets voor jouw.

Heb je een van onderstaande aandoeningen en moet je op advies van de dokter of specialist meer gaan bewegen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres, onze therapeuten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van verschillende richtlijnen.

  • Mensen met Reuma/ Arthrose
  • Mensen met C.O.P.D. of andere longklachten
  • Mensen die bekend zijn met hartfalen
  • Revalidatie na chirurgische ingreep
  • De ouder wordende mens
  • Na de zwangerschap
  • Sportblessures
Hoe gaat het in zijn werk?

Voordat u start met de medische training willen we graag uw specifieke situatie leren kennen. Tijdens het intake gesprek in de praktijk inventariseren wij uw doelen en wensen, en doen we een aantal lichamelijke testen. Later volgt nog een conditietest. Op deze manier komen we meer te weten over uw fysieke belastbaarheid.

Wat neem ik mee?

De oefeningen kunt u het best uitvoeren in makkelijk zittende sportkleding, met schone sportschoenen.Gebruik van een handdoek, om hygienische redenen, wordt erg op prijs gesteld. Verstandig is het een flesje drinken mee te nemen omdat tijdens het oefenen vocht verliest dat u tijdig dient aan te vullen.

Bekijk het filmpje van ons 20 jarig lustrum!