Cupping

Cupping (cuppen zetten) is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, wordt aangebracht op het huidoppervlak. Bij deze massage techniek worden glazen bolletjes die vacuĆ¼m worden gezogen op de huid geplaatst en /of bewogen.

Een verkeerde beweging, een vermoeide spiermassa, of vastzittende spieren kunnen hevige pijn veroorzaken met als gevolg een minder goede bloedcirculatie in het lichaam. Het doel is deze bloedstagnatie en een verbeterde afvoer van de vervuiling die zich in het weefsel en in de spieren bevindt op te heffen.

Cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te onstpannen. Het heeft een enorme dieptewerking Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode/blauwe plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, dat na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden.

Spieren en huid worden goed doorbloed , gevoed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning. Deze therapie werkt heel goed bij schouder/nekklachten, migraine en rug klachten.

Lisan Arts, Oefentherapeut gespecialiseerd in cupping

Bekijk het filmpje van ons 20 jarig lustrum!