Petra Reichert

In 1985 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Deventer Academie voor Fysiotherapie. In de loop der jaren heb ik verschillende cursussen en specialisaties gevolgd:
Bindweefselmassage, Manuele Therapie Marsman (MTM), NDT (neurologie) voor kinderen, psychomotoriek, verschillende cursussen in de Craniosacraal therapie en in 2011 en 2012 Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder. Vanaf medio 2012 ben ik ook geregistreerd als oedeemtherapeut. Dansante fysiotherapie in 2019 gaf me weer nieuwe invalshoeken en benaderingswijzen om vrije, makkelijke bewegingen mogelijk te maken.

Na jaren in Duitsland te hebben gewerkt ben ik sinds 2010 te vinden in verschillende praktijken in Venlo en omstreken. Sinds juni 2015 met veel plezier in Het Gezonde Huis. Wat me hier zo aanspreekt is de verscheidenheid aan therapeuten en de gezellige sfeer.

Het is mijn ervaring dat een klacht vaak niet op zichzelf staat, en er bovendien meerdere oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. De uitdaging ligt voor mij er in de juiste benadering te vinden, rekening houdend met de gehele mens. Samen met de patiënt er achter komen waarom een klacht (steeds weer) terug komt en hier iets aan (proberen te) veranderen geeft mij veel voldoening. Dit vind ik met name terug bij de behandelingen craniosacraal therapie en manuele lymfdrainage, waarbij de gehele mens behandeld wordt en niet alleen de klacht.

Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder.

De manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop gericht is het lymfstelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfbanen af te voeren.

In 1932 ontwikkelde Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog, samen met zijn echtgenote, een voor die tijd revolutionaire therapie: DE MANUELE LYMFDRAINAGE volgens de methode VODDER. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is, dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfstelsel, maar voorál op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht. Het is een holistische behandeling waarbij de mens in zijn geheel telt.
De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

De behandeling door een Voddertherapeut bestaat uit:

  • Manuele Lymfdrainage Vodder
   en kan aangevuld worden met:
  • Lymftaping
  • aangepaste oefentherapie/mobilisaties
  • Compressietherapie in de vorm van bandageren/zwachtelen

Voor verder informatie over Manuele Lymfdrainage Vodder  verwijzen wij naar de website: www.mldv.nl

Petra Reichert, Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut

Bekijk het filmpje van ons 20 jarig lustrum!